VD har ordet

måndag, 16 januari 2017 Posted in VD ordet, Nyheter

Januari 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I skrivande stund sitter jag och tittar på mitt förra inlägg av "VD har ordet". Det har nu redan gått ett helt år sedan sist jag skrev här. Tiden går verkligen fort! Vad har då hänt sedan dess?

Plantor/plantering
I år haft en lite längre säsong än vanligt, från slutet av april till mitten av oktober, vilket resulterade i en total volym på drygt fem miljoner plantor. Det är en ökning sedan året innan och här känner vi att det finns både kapacitet och kunskap att kuna öka volymerna med några miljoner ytterligare nästa år. Framför allt skulle vi önska fler samarbetspartners vad det gäller våra egna lego-odlade plantor för att få till stånd en bättre planering för dessa volymer. Dessa plantor beställs ett år i förväg eftersom att de frösätts tidigt på våren och är färdiga för plantering året därpå. 
  Rickard Moritz som är ansvarig för detta affärsområde sitter på vårt kontor i Uppsala. Han ser gärna fler kontakter som är intresserade av upplägget "planta i backen". Fördelen med detta upplägg är att vi kan erbjuda bra kunskap om vilken planta/proviens som passar bäst för just din mark/region. Vi kan då både ta fram en anpassad planta samt se till att vi har kontrollen på plantan från frys tills den kommer ner i backen. Idag utför vi planteringar från Växsjö i söder till Pajala i norr. 

Röjning
Här får vi ständigt nya förfrågningar. I dagsläget har vi 3-5 gubbar som arbetar som motor-manuella huggare/röjare i Vetlanda närområde, Sävsjö, Eksjö samt Mariannelund. Många i vår utländska personal har arbetat som röjare och vill gärna att vi även kan erbjuda arbete åt dem när det gäller just röjning. Därför önskar Värne Skogstjänst AV utveckla detta affärsområde under 2017. Dessutom har vi precis i dagarna skrivit kontrakt med Sala Heby Energi Elnät AB gällande att röja deras ledningsgator fram till 2020, vilket känns väldigt roligt!

Förvaltning
Här har vi fått flera nya kunder under 2016, vilket gläder mig mycket. Timmerpriserna är stabilt höga, speciellt på granen, och kommer så att vara under hela säsongen. Priserna på tallen var väldigt trög i början av hösten men jag har nu fått flera förfrågningar/önskemål om att öka volymerna, vilket är positivt för utvecklingen. 
   Massaveden är stabil och vi kör idag ca. 2000 m3fub i månaden till Billerud Korsnäs i Skärblacka. Det känns alltid tryggt att ha ett långsiktigt samarbete med en stabil köpare. 

Snickeri
En nyhet, för en del av er, är att vi har utökat vår verksamhet med ytterligare ett affärsområde, Snickeri. I dagsläget har vi fem anställda snickare som utgår från Uppsala där John Gunnarsson finns på plats som ansvarig. Vid pennan,

 

Magnus Gunnarsson
VD Värne Skogstjänst AB

Värne Skogstjänst 574 93 Vetlanda   |    Tel 0383-513 50    |    Fax 0383-513 70     |     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google tracking code