VD har ordet

söndag, 24 januari 2016 Posted in VD ordet, Nyheter

Januari 2016

 


Hej skogsägare!

Mycket har hänt sedan jag skrev förra inlägget i maj.

Timmerpriserna på gran ligger fortfarande mycket högt och för oss på Värne Skogstjänst har vi kontrakterat det fram till sommaren. Däremot är det mer osäkert angående furan p.g.a. krig och oroligheter i Mellanöstern och Nord Afrika.

Efterfrågan på massaved är god för tillfället. Under hösten har det varit underhållsstopp på flera bruk vilket lett till flera kvoteringar inte minst på lövet, men nu känns det som att det släppt.

Vår röjningssäsong var väldigt bra i år. Vi har bl.a. lärt upp några av våra utländska säsongsarbetare att röja med goda resultat. De är unga grabbar som är hungriga på att arbeta och vidareutveckla sina kunskaper inom skog.

Även planteringsverksamheten föll väl ut och vid summeringen landade vi på ca 4,5 miljoner plantor. Det är en ökning jämfört med förra året och vi är glada att både fått behålla förtroendet från gamla kunder samtidigt som nya kunder kommit in. Inte minst ett större uppdrag i Värmland.

Vi är redan nu i full fart med att planera upp 2016 års planteringssäsong och söker planteringsuppdrag främst lokalt i Småland men även på andra platser i Sverige. Så har du inte bestämt dig än är du välkommen att höra av dig snarast så vi kan hjälpa dig att få rätt planta på rätt mark.

Dessutom har vi några nya tankar och idéer angående planteringen som vi gärna berättar för dig. Ring Rickard så berättar han mer.

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla er skogsägare som samarbetat med oss under 2015.

Nu blickar vi framåt mot 2016. Har du behov är du mer än välkommen att höra av dig så kommer vi och hjälper dig.

 

Magnus Gunnarsson
VD Värne Skogstjänst AB

Värne Skogstjänst 574 93 Vetlanda   |    Tel 0383-513 50    |    Fax 0383-513 70     |     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google tracking code