Socialt

Värne Skogstjänst har en vision att inte bara finnas till för att betjäna våra kundrelationer med bra produkter, skapa tillväxt och arbetstillfällen, utan också kunna hjälpa några i vår omvärld till ett bättre liv.

Därför har vi valt att stödja Love Nepal och Trosgnistans fadderverksamhet.

 

Love Nepal

Love Nepal är ett projekt för att hjälpa flickor som räddats från ett fruktansvärt liv som sexslavar på bordeller eller i sina hem. Flickorna kommer ifrån en kastlös folkgrupp i västra Nepal som kallas Badi-folket. Många av flickorna försöker fly men eftersom de inte har någonstans att ta vägen har en kyrka i Katmandu börjat engagera sig och hittills startat fyra olika hem där flickorna får mat, husrum, tillgång till sjukvård samt skola. I varje hem bor ca 40 flickor och det kommer hela tiden nya. Ing-Marie och Mikael Alfén ifrån Sävsjö är Love Nepals kontakt i Sverige. 

Love Nepal hemsida

 

 

Trosgnistan

Trosgnistan är en organisation som bedrivit fadderverksamhet åt fattiga barn i bland annat Filipinerna, Kenya samt Indien sedan lång tid tillbaka. Värne Skogstjänst har 6 fadderbarn som vi stödjer. Fyra barn bor i Kenya och två bor i Indien. Genom fadderverksamheten har dessa barn en möjlighet att få gå i skola, äta sig mätta och få tillgång till sjukvård.

Trosgnistan hemsida

Värne Skogstjänst 574 93 Vetlanda   |    Tel 0383-513 50    |    Fax 0383-513 70     |     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google tracking code