Tallplanta som nyligen behandlats med Trico. Den vita färgen i Trico finns oftast kvar på plantan under en hel säsong.

VILTBEHANDLING

Vi ser ett ökat skadetryck på skogsplanteringar i form av viltbetning. Det är en problematik som kan bli en dyr historia för de skogsägare som drabbas, då det i många fall kan innebära ett behov av att helt eller delvis behöva plantera om hygget. Dessa skador går att undvika om man är förutseende som skogsägare.

Därför rekommendera vi vår tjänst ”Viltbehandling” till våra planteringskunder. 

Viltbehandling ger dubbel effekt
Dels blir plantorna behandlade mot viltbetning vilket på ett kraftfullt sätt motverkar dessa skador, och dels blir hela hygget övergånget bara ett par månader efter planteringen. Vi kan på så sätt enkelt kontrollera hur plantorna mår och upptäcka övriga eventuella skador eller föreliggande risker och ge en snabb återkoppling till dig som skogsägare. Det blir en trygghet för dig att veta hur plantorna mår.

 

Om behandlingen:

Vi sprutar plantorna med FSC-certifierade och miljövänliga medel. Främst har vi använt oss av två medel, Trico och Arbinol. Klicka på namnen för mer information om de olika medlen.  

Med hopp om en kraftfull skoglig återväxt!

 

Kontaktperson

Planteringschef, Marknadsutv.
Rickard Moritz
Tel 070-158 45 52
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 
 

Värne Skogstjänst 574 93 Vetlanda   |    Tel 0383-513 50    |    Fax 0383-513 70     |     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google tracking code