VD har ordet

 

Att äga skog är fantastiskt. Jag går ofta i min egen skog med bössan på ryggen och tänker på vad som behöver göras. De flesta bestånden har jag för produktion men vissa är avsatta för att det ska vara vackert, ge möjlighet för löv att komma fram lite mer. Helst vill jag ha de vackra bestånden nära väg så att jag ser dem när jag åker förbi.

 Som skogsägare måste vi fatta många beslut angående när och hur vi ska sköta vår skog. Hur är konjunkturen? Går priserna upp eller ner? Efter stormarna har många markägare tänkt till lite extra och sett att det finns ett moment till som heter risk. Och vi vet inget om morgondagens priser eller stormar. Men det vi vet är att industrin vill ha timmer till sina sågar och att det är det sortimentet som betalar sig bäst.

Jag brukar tänka så här. Gammal skog ska avverkas för att producera ny skog och dessutom är det jätteroligt att gå och se hur planteringarna växer!

Just nu är det bra efterfrågan på både barrmassaved och timmer vilket är väldigt roligt och det ser ut att hålla i sig hela säsongen

Du som har frågor angående din skog, hur du bör sköta den på kort och lång sikt, slå oss gärna en signal så kommer vi ut och ger dig råd.

I menyn till vänster kan ni läsa mer om mina tankar kring skogsbranschen och även få en uppdatering kring hur det går för oss på företaget.

Väl mött i skogen!

Magnus Gunnarsson
VD Värne Skogstjänst AB

Värne Skogstjänst 574 93 Vetlanda   |    Tel 0383-513 50    |    Fax 0383-513 70     |     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google tracking code