Om oss

Efter att ha arbetat som anställd i skogen i över 10 år började Magnus Gunnarsson i slutet av 80-talet bli sugen på att något skulle hända. Idén om att starta ett eget företag började ta form.

Magnus hörde sig för om behoven hos några bolag och privata markägare i närområdet och fick ganska snart ihop ca 3 månaders arbete. Han tog tjänstledigt från sin anställning på Sydved och började genom manuellhuggning och plantering att betjäna sina nyblivna kunder. 

Ryktet om det lilla enmansföretaget spred sig och efter en tid hade företaget vuxit till att omfatta sex manuellhuggare och två skotare. Men när skördarna med tiden tog allt mer av marknaden sadlade även Magnus om sin verksamhet och bytte ut skotarna mot en skördare för att på så sätt kunna öka kapaciteten och betjäna fler kunder.

Detta blev starten på vad som idag, 25 år senare, kom att bli ett väletablerat skogstjänsteföretag med verksamhet över hela landet – Värne Skogstjänst AB.

Numera är Värne Skogstjänst AB ett familjeägt serviceföretag med det lilla företagets närhet och personliga bemötande i kombination med stora resurser i form av ett brett nätverk med kompetenta entreprenörer och samarbetspartners. Sedan starten 1989 har företaget utvecklat en effektiv organisation som vid behov kan växa till en mycket omfattande verksamhet, något som gavs prov på med besked efter stormarna Gudrun och Per.

Från början omfattade verksamheten enbart skogsavverkning, röjning och plantering. Men vi insåg snart att genom att utvidga verksamheten med en egen inköpsorganisation kunde vi maximera avkastningen på skogen och därmed skapa ett mervärde för skogsägaren. Ambitionen var att skapa goda och långsiktiga relationer genom professionell förvaltning till nytta för skogsägaren och hans eller hennes skogsinvestering. Detta gäller i allra högsta grad fortfarande!

I januari 2002 lyckades vi knyta Claes-Göran Gustafsson till företaget, och han blev snabbt en viktig del av den nya inköpsverksamheten. Med 40 års erfarenhet från Myresjösågen som just inköpare innebar hans erfarenhet och kontaktyta ett lyft för företaget vars omsättning därefter dubblades under ett antal år.

Sedan 2005 finns företagets lokaler i Skede. Numera sysselsätts ett trettiotal arbetare och årsomsättningen ligger på ca 45 miljoner kronor.

 

Värne Skogstjänst 574 93 Vetlanda   |    Tel 0383-513 50    |    Fax 0383-513 70     |     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google tracking code